De zonstralen worden sterker, de bloemetjes beginnen te groeien en de tijd van rokjes en blote benen gaat weer beginnen. Met het aanbreken van de lente betekent het ook weer voorbereiden op een nieuw modeseizoen. En als echte schoenenliefhebber horen daar natuurlijk de laatste trends op het gebied van dames schoenen bij. Van oude bekende tot nieuwe gouden muiltjes, dit zijn de 4 grote schoenentrends op een rij.

#1 City western

Het was een succesvol jaar voor de city-western schoenen, en ook aankomend seizoen lijkt het succes nog niet voorbij. Afgelopen winter zag je voornamelijk hoge cowboylaarzen in te gekke prints als kroko,-en slangenmotief. Deze zomer wordt het anders; vooral lage en middelhoge cowboylaarzen zijn dan hot. Je ziet ze veel in neutrale nudetinten bij klassieke modellen, maar ook als je wat wilders zoekt heeft de westernboots je wat te bieden.

#2 Duurzaam & vegan

Niet alleen het uiterlijk hoeft meer fantastisch te zijn bij schoenen, ook duurzaamheid speelt inmiddels een grote rol bij de nieuwste trends. Zo ook bij de laatste schoenentrends. Wil jij jouw steentje bijdragen tijdens het kopen van een paar nieuwe schoenen? Het kan!

Steeds meer merken letten bij de productie van een paar schoenen op de materiaalkeuze, arbeidsomstandigheden en milieuvervuiling. Zelfs vegan schoenen gemaakt van mos, karton of andere plantaardige materialen zijn te koop. En voor wie denkt dat dat er suf uitziet, kijk dan maar eens bij merken als Womsh, Genesie en Indosole.

#3 Chunky

Het begon ooit met platformzolen, toen kwamen de dadsneakers, maar deze zomer mag het allemaal nog grover zijn. Chunky tot de max. En dat niet alleen bij een paar een sneakers, ook bij laarzen en sandalen mag de zool grootser zijn dan ooit tevoren. De chunky schoenen zijn goed te combineren met je casual outfit en voor een stoere en vrouwelijke look draag je ze ook gewoon onder een jurkje.

#4 Mother Nature

Duurzaamheid is a big thing in fashion, en dat is niet alleen terug te zien in het productieproces van schoenen. Ook als we een blik werpen op het uiterlijk zien we natuurlijke invloeden terug. Materialen als touw, kurk, riet en hout worden gebruikt om schoenen een nog spectaculairder uiterlijk te geven. Dat kan in kleine details zijn, maar bij sommige schoenen bestaat de hele zool uit natuurlijke materialen.