Volgens onderzoeken is bijna een derde van de respondenten dat schoenen de niet-kledingartikelen zijn die de meeste ruimte in hun kasten innemen. Met al deze laarzen, hakken, sneakers, flats en meer kan er weinig opslagruimte zijn. We hebben een aantal ideeën op een rijtje gezet om al je favoriete schoenen netjes op te bergen en weer te geven.

-Een combinatie schoenenrek en gangbank.

-Een waterdicht schoenenrek.

-Een hangende kast-organizer.

-Een stapelbaar schoenenrek.

-Duidelijke schoenendozen.

-Een draaiende schoenspanner.

-Schoenstapelaars.

-Een schoenenkast die niet al te veel ruimte inneemt.

Daarnaast zijn er nog tal van mogelijkheden om je schoenen in op te bergen, hieronder enkel voorbeelden met uitleg.

Meerdere manieren om op te bergen

Open rekken

Als je veel schoenenopslag nodig hebt, ontwerp dan een verticale toren met open planken, of kies voor verschillende schoenenkasten tegen elkaar aan te plaatsen met bijvoorbeeld een open voorkant om je schoenen te showen.

Schuine draadrekken

Zelfs als je een draadsysteem in je kast hebt, kun je voldoende opbergruimte creëren voor je schoenen. Voeg planken (normaal of schuin) toe bij de vloer om de ruimte te maximaliseren. Hoge hakken zullen erg blij zijn als je een plankvoering gebruikt om te voorkomen dat hakken door de open ruimtes vallen.

Stapelbare opslag

Vul je bestaande kastruimte of hal aan met stapelbare opslag. Mix en match deze om een ​​configuratie te creëren die past bij je schoenenopslag behoeften.

Kubusopslag en bakken zijn daarbij ook een ideale keuze.

Met speciale ruimte voor elk paar, maakt kubusopslag het gemakkelijk om je schoenen georganiseerd te houden. Kies uit verschillende stijlen en formaten kubusdesign, zoals bijvoorbeeld een eenvoudige 9-kubus.

Wanneer je je garderobe opbergt voor de herfst, is het altijd het beste om zoveel mogelijk van de zomergarderobe te verwijderen en op te bergen. Door dit te doen, bespaar je tijd en geld, omdat je kunt vinden wat je nodig hebt en je sneller kunt aankleden. Bovendien is de kans kleiner dat je duplicaten koopt, simpelweg omdat je iets niet kunt vinden.

Tips om te helpen! Ten eerste raden we aan om zomerse T-shirts, korte broeken en sandalen op te bergen in plastic opslagcontainers en labels te gebruiken om ze georganiseerd te houden tot het volgende seizoen. Voor jurken en langere kledingstukken kun je het beste opbergzakken voor kledingkasten gebruiken en deze ophangen in een gastenkast, zolder of kelder. Als je in een kleinere ruimte woont, wees dan creatief! Gebruik dozen of tassen onder het bed om je garderobe buiten het seizoen op te bergen.

Aan de slag

Ongeacht de maat van je schoenencollectie, door je schoenen en laarzen te ordenen, zal je ze nooit kwijtraken en zijn ze eveneens netjes afgeschermd. Mooi toch?

Inventaris opmaken

Bekijk eerst al je schoenen. Sorteer op degene die je regelmatig draagt ​​en die voor speciale gelegenheden. Om ruimte te besparen en het gemakkelijker te maken het paar te vinden die je zoekt, kun je ze altijd rangschikken in zomer of wintercollecties. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om paren te doneren die je niet meer draagt. Gooi alles weg dat versleten of niet meer te maken valt. Tel nu hoeveel paren van elk type je hebt, dit zal je helpen beslissen hoeveel opslag je nodig hebt.

Reinigen, polijsten en repareren

Een schoenmaker is enorm handig en stukken goedkoper in plaats van de betreffende schoenen te laten vervangen.

Op de kastvloer

Als je je schoenen opbergt, heb je verschillende keuzes, afhankelijk van je ruimte van de kast natuurlijk. Voor de meeste mensen is een combinatie van schoenenopslag oplossingen het beste.

Gelaagde schoenenrekken en schoenenkasten kunnen vaak worden gestapeld om gebruik te maken van de verticale ruimte onder hangende kleding. Deze open oplossingen werken goed voor schoenen die je vaak draagt.

Op een Kaststang of deur

Schoenen die je ophangt voor een deur zijn een goede manier om je vloer en planken vrij te houden van schoenen en ze toch gemakkelijk toegankelijk te houden. Ze zijn snel te installeren en bieden plaats aan veel schoenen, afhankelijk van het type en de hakhoogte. Door een eenvoudige wijziging kunnen de meeste worden opgehangen aan een deur! Met laarzenhaken is het ook mogelijk om hoge laarzen aan je kaststang te hangen.

Gewoon op de plank

Als je schapruimte hebt, zijn stapelladen, bakken of neerklapbare kasten een leuke optie. Zeker voor schoenen die je nauwelijks zult dragen. In deze kasten worden je schoenen daarnaast beschermd tegen stof en bieden ze je een gemakkelijke toegang zonder dat je elke doos moet openmaken. En natuurlijk is er in een op maat gemaakt kastontwerp plaats voor schoenen met meerdere schoenenplanken of glijdende schoenenrekken.

Onder het bed

Je kunt ruimte in je kast besparen door seizoenschoenen en laarzen onder je bed op te bergen in een schoenenopberger onder het bed. Deze bakjes zijn gemaakt om gemakkelijk onder je bed uit te schuiven en kunnen gemaakt zijn van stof of plastic.

Vrijstaande rekken

Schoenenkasten en schoenenrekken op wieltjes werken goed in zolderruimtes of wanneer je meer vloeroppervlak dan kastruimte hebt. De rolrekken bieden genoeg plaats aan meerdere schoenen en kunnen op een simpele manier in een kleedkamer of kast worden gerold. Kortom, genoeg stof om over na te denken. Bezoek de bovenstaande sites voor meer inspiratie!

Mocht je nu precies weten wat je wilt of nog niet exact, koop design meubels online bij een gerenommeerd bedrijf zoals Furnea