Ben je een fan van sneakers? Of ben je nog niet bekend met deze wereld? Sneakers zijn tegenwoordig niet alleen maar schoenen om mee te sporten, ze zijn zoveel meer dan dat. Sneakers zijn iconische items geworden die deel uitmaken van onze dagelijkse outfits en stijlen. Ze zijn beschikbaar in verschillende kleuren, vormen en maten en zijn voor iedereen toegankelijk, of je nu een bescheiden budget hebt of juist graag investeert in mooie sneakers.

Historie en evolutie

De wereld van sneakers kent een lange geschiedenis die zich uitstrekt van sport- en atletiekdoeleinden tot aan fashion statements. De eerste sneakers werden gemaakt in het begin van de 19e eeuw, maar het was pas in de jaren 80 toen ze de modewereld begonnen te veroveren. De Air Jordan van Nike was de eerste sneaker die echt in de mode werd geïntroduceerd en vanaf dat moment veranderde de sneakerwereld compleet. Vandaag de dag kun je genieten van verschillende stijlen, prints en kleuren zoals de chunky dad sneakers, streetwear sneakers en de klassieke witte sneakers. Het aanbod is eindeloos.

Duurzaamheidsproblematiek

Helaas zijn sneakers vaak gemaakt van synthetische materialen, die niet duurzaam zijn en daarom bijdragen aan de milieuproblematiek. Gelukkig letten steeds meer sneakermerken op de ecologische voetafdruk. Zij gebruiken nu duurzame en milieuvriendelijke materialen zoals gerecyclede stof, biologisch katoen en boterachtig zacht leer. Sommige merken werken zelfs samen met lokale gemeenschappen om traditionele methoden van weven en borduren voor de productie van hun schoenen toe te passen.

Collectieve cultuur

Sneakers zijn niet alleen schoenen, het is een subculturele trend die mensen samen brengt met een gemeenschappelijke interesse. Tegenwoordig is streetwear de meest populaire trend, welke zich voornamelijk bezighoudt met exclusieve en gelimiteerde uitgaven van sneakers. Sommige mensen wachten in lange rijen of staan dagenlang voor de deur van een sneakerwinkel of lanceringslocatie enkel om hun favoriete paar sneakers te kunnen bemachtigen.

Waarde

Sneakers zijn een van de zeldzame artikelen, waarvan de waarde alleen maar toeneemt na aanschaf. Sommige zeldzame en exclusieve sneakers, zoals de Yeezy van Adidas en de Air Jordan van Nike, kunnen worden verkocht voor duizenden euro’s. Voor de liefhebbers van sneakers is het kopen van een paar sneakers veel meer dan alleen het aanschaffen van een schoen. Het is een manier om deel uit te maken van een subcultuur, erbij te horen en te kunnen delen in de geschiedenis en de betekenis van deze iconische artikelen.

Samenvatting 

Sneakers hebben een grote invloed op de modewereld en is inmiddels uitgegroeid tot een subcultuur op zich. Deze wereld van sneakers is niet alleen maar mooi, omdat er ook problemen zijn zoals de duurzaamheidskwestie die aandacht verdienen. Aan de andere kant maakt het feit dat de waarde stijgt alleen maar duidelijk dat deze subcultuur nog steeds groeiend is en dat er vele kansen en kwaliteiten verborgen zitten in deze markt. Of je nu wel of geen sneakerfan bent, dit iconische item blijft trending en als je een paar wilt, koop hier.


Bron: https://lastradashoes.nl/