De grotere modemerken komen jaarlijks met meerdere nieuwe collecties op de proppen. Dit is het geval bij de grotere Italiaanse modemerken, maar ook bijvoorbeeld bij de grootste sportmerken. Onder meer Puma, Adidas en Nike komen met enige regelmaat met flinke aanbiedingen op de proppen. Met dank aan deze aanbiedingen is het nóg leuker om bijvoorbeeld nieuwe sneakers, nieuwe voetbalschoenen of nieuwe kleding aan te schaffen.

Maar, hoe kun je nou het meeste geld besparen op de aanschaf van nieuwe kleding? Allereerst is het advies om jouw geduld te bewaren. Op dit moment is er mogelijk geen sale gaande, maar dat kan zomaar volgende week wél het geval zijn. De meeste sportmerken kondigen dit vooraf al aan, waardoor je tijdig toe kunt happen.

Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een nieuw trainingspak? Houd dan goed de Nike tech fleece sale in de gaten. Als je eenmaal doorhebt dat er een sale aangekondigd is/wordt, kun je direct op het juiste moment toehappen. Daarmee weet je veel geld te besparen.

Maak een verlanglijstje aan

Ook is het advies om voortdurend een verlanglijstje bij te houden. Op dit lijstje kun je de gewenste producten zetten, waarna je juist deze producten in de gaten kunt houden. Mocht één van deze producten in de aanbieding aangeboden worden, is het zaak om direct toe te slaan. Door op het juiste moment toe te slaan, kun je echt veel geld besparen!

Ga niet altijd voor de allernieuwste collectie

Verder kan het verstandig zijn om eens naar de voorgaande collecties te kijken. De grotere merken komen meerdere keren per jaar met nieuwe collecties op de markt; de doorloopsnelheid van de kleding is daardoor nogal hoog. Als je voor bijvoorbeeld de op één na nieuwste collectie kiest, kun je alsnog van super fraaie kleding genieten. Belangrijkste voordeel daarbij is dat je niet de hoofdprijs hoeft te betalen voor de allernieuwste collectie!

Houd combideals in de gaten

In sommige gevallen stunten modemerken ook met combideals. In dat geval krijg je bijvoorbeeld korting op een trainingspak én op shirtjes. Door van een dergelijke combideal te profiteren, koop je meer kleding voor hetzelfde geld. Kijk, dat klinkt nog eens aantrekkelijk! Het leven is immers al duur genoeg.